Materialer / Metaller

Metaller

                                  Fakta om metaller:
 
Sølv: 925-stemplet som ses, oftest i større smykkedele er kvalitetsstempel
for at sølv-legeringen indeholder 92,5 % rent Sølv og 7,5 % stabiliserende metal( som regel Kobber). 100% rent Sølv( finsølv) vil i de fleste tilfælde være for blødt et materiale at arbejde med, derfor tilsættes det kobber.
- Der findes mange sølvprodukter på markedet der ikke har meget med sølv at gøre. Jo renere Sølv, des mindre er risikoen for eksem, nikkelallergi og andre hudirritationer.


Guld-Dublé: Smykkedele belagt med et ekstra tykt lag guld. Guldbelægningen er her ca 50 gange tykkere end almindelig forgyldning. Belægningens tykkelse kan variere, dog mest alm. er det at guldbelægningen er 14 kt. og 1/20 (5%) af samlet vægt. Dette betyder, med andre ord,en meget holdbar belægning der ikke slides af eller krakelerer. Dog vil hårdhændet behandling selfølgelig give nogle skader og badning i pools eller kontakt med div. kemikalier kan ødelægge selv massivt guld.

FG. Sølv: Kaldes også Vermeil, er 925-Sterlingsølv belagt med 22-24 kt. Guld. Guldlaget er her ikke så tykt og slidstærkt som Double. Men med St. sølv under belægningen er det stadig ædelt metal hele vejen igennem. Belægningen anvendes derfor ofte til smykkedele der har direkte kontakt med huden, da evt. slid og skader ikke vil give eksem, allergi og hudirritationer.

FG-FS-Messing skal derfor med andre ord helst ikke bruges til ørekroge/stikker da disse er særligt udsatte for vrid, slid og hudens naturlige afsyring da metallet her kan komme i direkte kontakt med blodbanerne. Til hals,arm og ankelkæder kan man dog godt bruge Fg.-og Fs. Messing( disse bliver jo testet for nikkel før salg) men belægningen holder ikke lige så godt.
 
H. Kristensen | Borups alle 248, 2400 København nv  | Tlf.: 42791669 | lagunasmykker@yahoo.dk